Blog

Últimes notícies de la nova temporada de pàdel professional

S’apropa l’inici de la nova temporada de competicions de primer nivell i arriben els calendaris, les novetats i també notícies inesperades! T’ho expliquem tot en aquest nou blog perquè no et perdis res.

La nova temporada de pàdel de 2023 

Venim d’un any de bogeria al món del pàdel professional: un gran nombre de proves, dos circuits lluitant pel seu domini, un conflicte judicial entre jugadors, Federació i la que era la lliga de més prestigi fins ara… Bé, doncs tot i que semblava que tindrien un altre any així de mogut, les notícies d’aquests últims dies fan pensar que no serà així. Anem per ordre:

El calendari de 2023 de World Padel Tour

El passat 18 de gener, l’organització de WPT va fer públic el calendari amb les proves previstes per la nova temporada de competició que començarà el pròxim 20 de febrer i tindrà 27 tornejos. (consulta’l aquí) La planificació d’aquest any, que WPT ha titulat de “salvatge”, es va fer esperar i va sorprendre per les novetats en les ubicacions: el primer Open a Finlàndia, una nova prova a Alemanya, els dos tornejos a Argentina (Buenos Aires i La Rioja) i les noves ubicacions: Abu Dhabi, Paraguai i Xile (tot i que aquestes ja s’havien anunciat en les últimes setmanes).

Aquesta serà la temporada més internacional de totes (14 països), però Espanya continuarà sent el país amb més proves i amb un retorn a destacar: Granada, que torna al calendari després de 4 anys. També hem de destacar la ubicació del gran final de temporada, que després de l’èxit de l’any anterior, no podia ser a un altre lloc: Barcelona. Però un dels temes més comentats ha estat la primera prova de la temporada, que tot i que ja s’havia anunciat que seria a Mallorca, finalment s’ha retirat del calendari. La Federació Balear de Pádel ha comunicat que les institucions i WPT no han arribat a un acord i lamenta que s’hagi hagut de suspendre.

I per últim, una altra de les novetats, en aquest cas en els formats, és la doble tipologia d’Open: que ara poden ser Open 1000 o Open 500. Tot i això, en aquest calendari no s’hi inclouen les proves Challenger, que comunica WPT que encara falten detalls a definir.

La resposta dels jugadors i la Federació de Pàdel Internacional

Després de la publicació del calendari, les reaccions no es van fer esperar. Està clar que la situació dels jugadors i de l’organització de Premier Padel depenia d’aquest anunci i ben aviat van comunicar la seva disconformitat.

L’Associació de Jugadors va reclamar diversos punts del contracte, que diuen que no s’estan complint, aquest cop, per la banda de World Padel Tour. Començant per l’obligació de competir en tots els tornejos Open, però que, com comentàvem abans, ara seran dues categories 500 o 1000. Per tant, defensen que no estarien obligats a competir en una d’elles perquè s’ha de considerar com a nova.

El segon punt té a veure amb les dates de publicació del calendari. Com també havíem esmentat, el calendari es va anunciar més tard del previst i segons el contracte, les proves s’han de donar a conèixer amb més d’un mes d’antelació. Així que la temporada no començaria a Abu Dhabi, sinó en les fases classificatòries dels tornejos de La Rioja del 10 al 12 de febrer i l’Open de Xile, del 13 al 15 del mateix mes. En el comunicat es determina que decidiran la seva participació els jugadors de manera individual.

I el tercer punt, té a veure amb els jugadors que no tenen contracte. El comunicat de la PPA parla de discriminació per aquests tipus de jugadors, que encara no tenien formalitzada la seva relació amb el circuit i que, segons l’Associació, s’està pressionant perquè firmin el seu nou contracte o seran apartats de la competició.

La notícia més inesperada del moment

Tal com us dèiem, aquests últims capítols de la guerra entre els dos circuits per predominar el sector, feia preveure una nova temporada de conflictes en els despatxos i en els tribunals. Tot i això, per sorpresa de tots, el divendres 27 de gener, Premier Padel i World Padel Tour han comunicat que estan treballant junts per desbloquejar aquesta situació i explorar possibles col·laboracions. Una gran notícia pel pàdel, pels professionals i també pels espectadors, perquè dona esperança a poder gaudir del pàdel i continuar veient com creix, deixant enrere els conflictes fora de pista dels actors principals.

Sigui com sigui, aquesta temporada 2023 promet moltíssim, nosaltres no ens ho perdrem! I tu? No et perdis res i segueix-nos!

0
    0
    Carrito
    Tu carrito está vacíoVolver a la tienda