Blog

Posa’t al dia de les últimes notícies del pàdel professional

Recopilem i analitzem les notícies del món del pàdel de les darreres setmanes: el Mundial de Dubai, la intenció de la Federació Internacional de Tenis d’adquirir el Pàdel, la resolució de la demanda de World Padel Tour a Premier Padel i una grata sorpresa: la tornada d’una parella de les grans!

 

El Mundial de Pàdel, la Federació Internacional de Tenis, la demanda de World Padel Tour i l’anunci d’una parella que torna 

Punt final del 16è Mundial de Padel

Uns dies després que s’hagi acabat la competició més important del pàdel, el Mundial de Pàdel de 2022, podem analitzar i comentar el succeït. D’entrada hem de destacar que les dues finals, la femenina i la masculina, es van disputar amb les seleccions favorites: l’argentina i l’espanyola. I és que, continua sent evident que Espanya i Argentina són els dos països capdavanters del pàdel.

Després d’uns enfrontaments molt lluitats i igualats (sobretot els masculins), les jugadores espanyoles i els jugadors argentins es van convertir en els campions del món d’aquest any. En la final femenina, Espanya arribava com a clara candidata a guanyar, ja que comptava amb dues de les millors parelles del món actual i venia d’emportar-se els últims quatre mundials. Amb aquest, aconsegueix el cinquè consecutiu i suma un total de vuit títols, els mateixos que té Argentina.

 

Pel que fa a la final masculina, va ser una eliminatòria molt igualada i amb un nivell altíssim, amb 3 partits per decidir el guanyador i que finalment van definir Fernando Belasteguín i Sanyo Gutiérrez (atent que al final del blog, tenim una notícia d’aquesta parella!). Argentina es va alçar amb el títol una vegada més, convertint-se amb el seu onzè mundial i confirmant que són la selecció masculina número 1. La selecció espanyola es manté a distància en el segon lloc del rànquing amb quatre mundials.

 

També volem destacar el gran paper que va fer la selecció de Portugal, que va donar la sorpresa en la divisió masculina i va arribar a les semifinals, derrotant a la poderosa selecció de Brasil. Sense cap mena de dubte, és molt bona notícia veure que el nostre país veí, cada vegada aconsegueix pujar més de nivell en el món del pàdel. Qui també va sorprendre, en el torneig femení, va ser la selecció belga. Tota una revelació, aconseguint derrotar a la gran selecció francesa i acabant en una molt merescuda quarta posició.

 

La Federació Internacional de Tenis (ITF) vol assumir el control del pàdel

Fa pocs dies, a l’Assemblea General Anual de la ITF, es va anunciar que l’organisme governador del pàdel volia ser absorbit per la Federació Internacional de Tenis. Una notícia que va sobtar i a la vegada, posar en peu de guerra als professionals, institucions i amants del pàdel. Una decisió així, només podia significar una frenada en sec al creixement i al desenvolupament del nostre esport preferit, que està clarament en auge.

 

Finalment, però, la Federació Internacional de Pàdel (FIP) ha comunicat que aquesta resolució ha estat rebutjada “de manera ferma i emfàtica pels membres de la comunitat internacional de tenis”. Luigi Carraro, el president de la FIP, ha tancat el tema amb rotunditat, dient que és “una victòria per a la independència i integritat de l’esport” i també que és “una derrota rotunda pels executius esportius interessats que busquen vies a través de resolucions per frenar el desenvolupament d’esports”.

Des de l’Associació de Jugadors Professionals de Pàdel (PPA) també s’han referit a la polèmica agraint la feina de la FIP i de la decisió final de la ITF i concloent-ho així: “el pàdel té vida pròpia i un futur esperançador. Seguim!”.

World Padel Tour no aconsegueix parar Premier Padel  

Després dels mesos de batalla entre World Padel Tour, Premier Padel i l’Associació de Jugadors Professionals de Pàdel, que t’hem anat explicant en aquest blog (pots recuperar-los aquí), aquesta setmana n’hem tingut un nou capítol.

Recordem que WPT va voler parar per la via legal la competició més nova del pàdel professional, Premier Padel. Doncs bé, el Jurat Mercantil número 15 de Madrid, ha desestimat la mesura cautelar de frenar el desenvolupament del nou circuit, segons ha informat la Federació Internacional de Pàdel i l’empresa Qatar Sports Investments. Aquests, principals actors de Premier Padel, han reaccionat positivament a aquesta decisió i s’han reafirmat en la seva posició, mentre que des de WPT no s’ha fet cap comunicat al respecte.

Tot i que aquesta mesura cautelar s’ha desestimat, hem de recordar que continua en curs la denuncia presentada per competència deslleial del passat mes de maig i també, que WPT està mantenint en suspens les més de 70 demandes contra els jugadors, a l’espera de poder negociar els nous contractes a partir de 2023. Per altra banda, segueix en peu la denúncia que la FIP va portar a la Comissió Europea pel “comportament anticompetitiu de World Padel Tour”. Continuarem atents a l’evolució de totes elles i us en seguirem informant!

La bona notícia del moment: Bela i Sanyo tornen

La parella ha confirmat que compartiran pista de nou en la nova temporada de competicions del 2023. Fernando Belasteguín i Sanyo Gutiérrez fa un any i mig que es van separar, per unir-se a Arturo Coello, el primer, i a Agustín Tapia, el segon. Justament ells dos, serà una de les altres noves duples per a la pròxima temporada. Recupera l’últim blog on parlem dels canvis de parelles aquí.

Podem estar segurs que això suposarà espectacle, emoció i més rivalitat en les competicions ara que aquesta parella tan potent i exnúmeros 1 tornaran a lluitar-ho junts. La pròxima temporada promet molt!

Fins aquí amb les notícies del moment del pàdel de primer nivell. No et perdis res, seguint-nos a les nostres xarxes socials!

¿Necesitas ayuda?